Apteekkipalvelut

Reseptilääkkeet

Vuonna 2017 kirjoitettu resepti on voimassa kaksi vuotta määräämis- tai uudistamispäivästä lukien tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Näitä poikkeuksia ovat esimerkiksi pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet. Näiden valmisteiden reseptit ovat edelleen voimassa yhden vuoden määräämis- tai uudistamispäivästä lukien.

Sähköisten reseptien uudistaminen on mahdollista apteekkimme kautta. Uusimispyynnön lähettäminen vaatii henkilökohtaisen käynnin apteekissa tai reseptin haltijan kirjallisen suostumuksen. Palvelu on maksullinen. Aikaa reseptin uudistamiseen voi kulua 8 vuorokautta.

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu

Apteekkimme tarjoaa asiakkailleen koneellista annosjakelua. Asiakas saa säännöllisesti käytettävät lääkkeet kerta-annospusseissa. Annosjakelulääkkeet toimitetaan asiakkaalle kahden viikon erissä, jolloin muutokset lääkitykseen voidaan muokata joustavasti.

Annosjakelun aloittamisen yhteydessä asiakkaan kokonaislääkitys ja lääkkeiden yhteensopivuus tarkistetaan. Annosjakelu sopii erityisen hyvin iäkkäille henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä käytössään. Annosjakelu edistää lääketurvallisuutta ja lääkehoidon onnistumista.

Palvelu on maksullista, palvelun hinta on 7,90 euroa viikossa. Säästöä kertyy kuitenkin siitä, että lääkkeet jaellaan yksikköhinnoiltaan halvimmista pakkauksista ja siitä, että kotiin ei kerry turhia lääkkeitä.

Lääkevaihto

Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän joutuu itse maksamaan viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen. Kysy tarkempia ohjeita apteekista.

Vaihtokelpoisten lääkkeiden hintoja voi vertailla Lääkkeiden hintavertailu -verkkopalvelussa.

Kela-korvaus

Asiakas saa Kela-korvauksen ostamistaan Kela-korvattavista lääkkeistä, perusvoiteista ja kliinisistä ravintovalmisteista suoraan apteekista esittämällä Kela-kortin. Samalla kertaa ostetuista lääkkeistä korvataan enintään kolmen kuukauden hoitoaikaa vastaava valmistemäärä.

Lääkekaton (572 euroa/ vuosi, vuonna 2019) täyttymisen jälkeen asiakas maksaa jokaisesta Kela-korvattavasta valmisteesta vain 2,50 euron omavastuun.

Vuoden 2019 alusta lääkekorvausta maksetaan vasta 50 euron alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Myös 50 euron alkuomavastuu kerryttää lääkekattoa. Alkuomavastuu ei koske lapsia eikä nuoria.

Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

Lajittele lääkkeet näin:

  • Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
  • Sytostaatit alkuperäisessä pakkauksessa erillään muista.
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään (Jodix, Betadine).
  • Ruiskut ja neulat erillään.
  • Elohopeakuumemittarit erillään. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.

Apteekkimme on myös Liikkujan apteekki!

Tutustu Liikkujan apteekkiin